Als een achtbaan.

 1. Hallo allemaal,

Mijn eerste gesprek met de psychologe was goed en we liggen elkaar prima. Na nauwelijks 10 minuten wist ze waar ze het zoeken moest. Dat is knap, want de tak psychologie is enorm divers.

Anas heeft selffulfilling prophecy o.t.w.zichzelf waarmakende voorspelling. In mijn geval ontstaan door jarenlange ellende. Ik zet hier een link neer, en kijk en/of lees dan onder het kopje: psychologisch. Het is op wikipedia. Daar staan ook dingen in het blauw die je kunt aanklikken, voor meer in formatie.  Dit ter info.

http://nl.wikipedia.org/wiki/zichzelf_waarmakende_voorspelling

Ik heb een gids uit de tijd van de Azteken. Hij geeft mij geen tips, maar begeleid mij in mijn ziekteprocessen.Moeilijk uit te leggen. Soms spreken we over dingen met elkaar. Hij zegt niet dit of dat moet je doen. Ook niet Het zou beter zijn dat je dit of dat gaat doen. Het is een soort tips zonder woorden….in stilte. Ik hoor het niet met mijn menselijke oren, maar ik hoor het met mijn ziel.

De afgelopen weken of dagen zat ik in een emotionele achtbaan met veel loopings of hoe dat heet. Ik was down en ratelde aan ene toer door. Onrust en nog eens onrust. Dat eindigde in doodse stilte  en niks meer voelen. Alsof ik aan de antidepresiva zit. Nee die slik ik niet! Dat lost het probleem niet op, maar verdooft de pijn en je voelt je net een zombie. Dat gevoel had ik dus. Aanvullend heb ik bijna 24 uur geslapen en ben nauwelijks wakker geweest.

Nu ben ik al weer een tijdje erg rustig en ontspannen. Ik durf weer als een klein kind dat moet leren lopen en de wereld wil ontdekken blij te zijn en me ergens op durf te verheugen. Heel voorzichtig en stapje voor stapje. Ja het is laat, maar ik zit al heel veel tikfouten uit dit verhaal te halen. Ik zou bijna denken dat ik het schrijven verleerd ben 😉 Op dit moment zit de achtbaan op een rustig stuk en dat wil de Anas graag zo houden 😉 Het zal nog wel een paar keer heftig gaan, maar ik denk nu niet: daar komt het schip met bagger weer aan, maar ik denk : ik zal dat schip verzuipen als de Titanic maar zonder mensen er op 🙂

Nee ik ben er nog lang niet, maar ik vind dit al na korte tijd een reuze stap. Je kunt je iets makkelijker aanleren of aanwennen dan afwennen of afleren, maar samen de psych en mijn gids kom ik er wel 🙂

Fijne zondag nog en een goeie week!

groetjes Anas

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Als een achtbaan.

 1. aeranaan zegt:

  Iedere stap is er eentje. Ik vind het geweldig dat je dit doet.

 2. Je zou bijna zeggen dat het innerlijk kind door alle narigheid ook wat ondergesneeuwd was…?
  Ik vind jou maar een dapper mens en ik wens je heel veel sterkte met het verdere verloop van dit alles.

  Liefs, Marjon.

  • Anas vertelt zegt:

   Ja dat kind heeft ook aardig wat meegemaakt. Ik vond haar terug tijdens een meitatie en sindsdien heb ik contact met haar. Zo dapper ben ik echt niet hoor. Dank je voor het sterkte wensen!

   groetjes Anas

Reacties zijn gesloten.