Hitte en over reklame.

Hallo allemaal,

Binnenkort vallen ze weer als vliegen, of als mussen dood van het dak Hans heeft eens maanden in een revalidatiecentrum gezeten in de zomer. Elke dag stond er wel een auto van Monuta voor de deur. Nee dat overdrijf ik echt niet. Bejaarden en chronisch zieken zijn dan een kwetsbare groep. Deze groepen hebben minder weerstand. Ik val in de 2e groep. Ik zei voor de gein met zwarte humor tegen mijn naamgenootje van de thuiszorg: ut zal mij benieuwen of ik ut end van de volgende week nog haal. Vooral veel drinken zei ze. En niet lang in de zon.

Nou zijn er 4 en eigenlijk 5 vormen van MS. Die 4e splitst zich in 2 vormen. Primair en secundaire MS. Ik heb die 2e. De 1e is de allerergste vorm. Ook wat deze groepen hebben, kan erg verschillen. Ik zag eens tijdens het kuren iemand ie halfzijdig verlamd was. Bij mij uit het zich in de rug en benen. Ik kan niet tegen hitte. Een andere groep niet tegen kou. Daarin heb ik mazzel, want het is langer koud dan warm in dit land πŸ˜‰ En dan nog….Ik heb niet zozeer last van hoge temperaturen, maar van dat benauwde weer 😦 Dan kun je mij opdweilen 😦 Neem nou afgelopen donderdag eens. Ik moest boodschappen doen en gezien de temperatuur zag ik er vreselijk tegen op 😦 Het winkelcentrum is dichtbij. Waar ik ook een klap van krijg is airconditioners in winkels. Ja heerlijk koel maar als je weer buiten in de hitte komt ga ik zowat kassie wijle. Het word me dan zwart voor ogen en ik zie sterretjes. Maar die donderdag was het buiten erg warm, maar met een fris windje. Ik kwam thuis en zei tegen Hans: ow manoman wat een heerlijk weer zeg! Ik heb genoten! Fris windje en zon. Mag van mij de rest van het jaar zo blijven!

En dan reclame op t.v.

Nou denkt de Anas dat ze weet hoe dat werkt πŸ™‚ Kijk…voorbeeld 1 Β  : de irrifactor.

iemand denkt: waar slaat deze reclame nou op? Jeetje wat een stomme spot. Dan NOG heeft die reclame z’n doel bereikt. Die spot vind men achterlijk of dom, maar heeft wel die persoon weten te bereiken. Het blijft hangen.

Voorbeeld 2: de grote ergernisfactor

Hans die ergert er zich elke keer aan als die spot van een bekende bank en een jong stel dat kampeert, en elanden die de tent verwoesten mateloos. Erger je er toch niet aan, zeg ik dan. Maar ook hier heeft de reclame zijn doel bereikt. Het blijft bij van welke bank het is ook al is het op een irritante manier voor hem.

Voorbeeld 3: de leuke reklame.

Dan zijn de reclames die je doen glimlachen of zelfs hard op lachen, of een brede grijns op je snoet toveren al ben je sjaggie, dipperig of sipperig πŸ™‚ Ja dat krijgen ze bij mij voor elkaar πŸ™‚

Nu durf ik wel namen te noemen πŸ™‚ Een tijdje geleden had je reclame van de Gamma, waarbij ze voor kinderen legosteentjes bij een bepaald bedrag gaven. Kinderen beelden toen bouwvakkers uit en er lag een berg legosteentjes. Ik vond het echt goed en leuk hoe die kinderen dat deden πŸ™‚

Dan is er nog een kaasreclame van een opa en een kleinzoon. Ik weet niet meer welke kaas, maar die was ook een glimlach waard. πŸ˜‰ En waarom bleef deze niet bij? Omdat de Anas helemaal dol is op een andere kaas. Ehmmmmm….als reclame maar ook als kaas die ik eens kocht van hun. Ik zie die reclame vaak op t.v., maar telkens lig ik in een deuk πŸ™‚

Het is mijn grote vriend van de Beemster kaas πŸ™‚ Hans roept dan altijd: je vriend van de Beemster kaas is op t.v. Ik zoef dan met een noodgang op de trippelstoel naar de t.v. πŸ™‚ Misschien dat iemand anders het irritant vind, maar ik lig telkens in een deuk πŸ™‚ Die reclame is zo overdreven en leuk dat je er van in de lach schiet πŸ™‚ Hij rijd op een fiets op de dijk in de wind. Komt bij de Beemster kaas fabriek ( of hoe noem je dat bij kaas. ) Springt van de fiets en geeft de fiets een duw, en die komt in het fietsenrek terecht. Hij gaat een ruimte in waar de kazen liggen te rijpen ( of hoe het bij kaas heet ) Dan neemt hij een monster van de kaas. Je ziet de spanning op zijn gezicht. Hij proeft met de ogen dicht. Je ziet langzaam het gezicht glunderen. De kaas is goedgekeurd en hij springt in de lucht en juicht. Ow man die acteur of wat ie normaal ook doet ( kaas maken πŸ˜‰ ) heeft een erg goeie mimiek. Ik leef gewoon met die kaas mee; hihihi πŸ™‚ Bravo Beemster en Beemstermannetje! πŸ™‚

Allemaal een fijne zondag en een goeie week! We krijgen een hittegolf dus niet te lang in de zon bakken, veel smeren en veel drinken. Ik drink de hele dag Bar le Duc, Icetea en karnemelk. Goeie dorstlessers.

Groetjes Anas

.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hitte en over reklame.

 1. aeranaan zegt:

  Ik heb in een grijs verleden op een reclamebureau gewerkt. Heel leuk als je ziet hoe ze tot stand komen.

  • Anas vertelt zegt:

   Dat lijkt mij ook een leuk beroep. Goeie en niet te hete week! Ik kon hier weer eens niet antwoorden, en heb mijn wachtwoord gereset.
   groetjes anas

 2. Marjon (Uitgelezen) zegt:

  Leuk hè, reclames. Ze kunnen mensen (al dan niet positief) raken (en dat is precies de bedoeling!

  Ik wens je heel veel sterkte toe met de warmte.

  Liefs, Marjon.

  • Anas vertelt zegt:

   Ja dat is de kracht van reklames. Je wordt er al dan niet positief door beinvloed. Jij ook nog sterkte met de hitte. Volgens mij valt het de komende week wel mee. Een goeie week wens ik je!

   groetjes Anas

 3. Marjon (Uitgelezen) zegt:

  Er staat een haakje teveel…

Reacties zijn gesloten.