Bijgeloof, toeval, en meer.

Hallo allemaal,

Echt lekker gaat het hier niet. Niet om te klagen, maar meer een constatering van een feit. Ik heb net een thermometer bij Bol.com besteld. Die is hier blijkbaar hard nodig. Naast me staat een trog met voer. Ik had niet gegeten, maar zit nu even te vorken in een ambachtelijk slaatje. Tja….je moet toch wat? Ik heb een soep met stokbrood trauma. Tja….daar mag je om lachen hoor. Dat trauma kan passen in de categorie bijgeloof, maar ook in toeval bestaat niet. Ach….het verveeld hier nooit. Hans wipt in en uit een ziekenhuis en wipt in en uit een revalidatiecentrum. Ik had onlangs mijn halfjaarlijkse controle bij de longarts en de uitslagen waren gelukkig goed. Het spijt me oprecht, maar Anas heeft even geen puf in loggen of emails beantwoorden nu. Even dit logje om te laten weten wat er is.

Het was zondag en mijn naamgenootje had me gedoucht en zou daarna Hans op bed brengen voor zijn pauze en andere ligging van de stuit. Hans hield de papegaai boven het bed vast en trilde als een gek. Ook sloeg hij wartaal uit. Mijn naamgenootje en ik keken elkaar verbaasd aan. Ik zei tegen I.: dit herken ik van de vorige keer. Bel de weekend arts en laten we een tas klaar maken, want hij wordt opgenomen. Zo ging het de vorige keer ook. Wij in actie en hij ging hard achteruit, De weekend dokter kwam en deed wat testen. Hans was niet meer aanspreekbaar. Hoge koorts; 39.7. Mijn naamgenootje van de zorg ( die 20 jaar ziekenhuiservaring heeft gehad ) had notities gemaakt om een beeld te schetsen voor de weekenddokter, maar ook een overdracht voor het ziekenhuis.

In no time kwam de ambulance en werd Hans weg gebracht naar ( dit keer ) ziekenhuis de Weezenlanden. Normaal zit hij met alles bij het Sophia, maar nu niet. Ik weet waarom…de afdeling neurologie zit in de Weezenlanden. Vertel mij wat!….Ik loop/wiel al 8 jaar op die afdeling met mijn MS. Foute boel. I. van de zorg had het idee, dat al die symptomen konden zijn veroorzaakt door een herseninfarct ( als ik dat goed schrijf ). Dat maakte me erg angstig. Het idee alleen al dat Hans dat zou hebben. Een goeie thermometer is echt nodig hier. Dat is het eerste wat ze vragen. Heeft hij koorts? Geen idee; de digitale thermometer is stuk. Vandaar dat ik die net besteld heb.

En het bijgeloof en/of het toeval?

De vorige keer zouden we op zondag een maaltijd soep met een ambachtelijk stokbrood om af te bakken bij ome Appie, en salade eten. Op zaterdag avond werd hij met spoed opgenomen. Dat duurde 3 maanden inclusief Het Zonnehuis. Het stokbrood kon ik toen weggooien. Dit keer  zouden we….het zelfde verhaal dus. Gaat het zo lang duren als de vorige keer? Kan ik weer een stokbrood weggooien? Dat ik het weg moet gooien is niet het probleem, maar de situatie waarom. Ze zijn nu begonnen met allerlei onderzoeken. Het staat me niet aan dat hij op de neuro ligt. Kan vanalles zijn wat er dit keer is. Hans en ik denken dat het net zo is als de vorige keer.  Ook weer die te lage bloeddruk en koorts Ik hou jullie op de hoogte. Dinsdagmiddag ga ik met de scoot naar hem toe, en ik denk dat ik 2 nieuwe bh’s ga kopen in de stad. Is hard nodig ook. Duim voor ons alsjeblieft of steek een kaarsje aan. Alvast bedankt!

Oja….ik had maandag ochtend ook naar het gerechtsgebouw gemoeten, maar dat heb ik afgebeld. Dat kan ik er nu niet bij hebben.

Anas

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Bijgeloof, toeval, en meer.

 1. aeranaan zegt:

  Sterkte voor jullie beiden!

 2. Oh lieverd… Wat een zorgen weer.
  Heel veel sterkte jullie en beterschap voor Hans.
  En ik ben blij dat jouw uitslagen goed zijn.

  Liefs, Marjon.

  • Anas vertelt zegt:

   Tja het went wel al die zorgen. Hans is weer thuis sinds vorige week woensdag.Dank je meis voor het meeleven en Claudia ook.

   groetjes Anas

Reacties zijn gesloten.