29 april 1955.

Hallo allemaal,

Op die dag werd er in een dorpje genaamd Winterswijk, een meisje geboren in het huis van haar oma, en ook nog eens op haar oma’s verjaardag!

imagesCAERL6SRDe overbuurvrouw die wist dat oma die dag jarig was, zag daar iemand aan de deur komen met een soor bakkersmand, en dacht dat er gebak werd geleverd. Het was echter een bakersvrouw of zoiets, die de baby op kwam halen, want ze moest met spoed naar het ziekenhuis in de couveuse. De baby woog maar 2 pond en 3 ons, of het was 3 pond en 2 ons. Dat laatste was al kriktiek genoeg, want in die tijd waren de couveuses nog niet zo hightech als tegenwoordig. Ook was de baby 2 maanden te vroeg. Het was die dag maar liefst 30 graden! Arme moeder. 😦

images

Het meisje had de eerste 6 weken niet de liefdevolle armen om haar heen van haar vader of moeder. Het meisje kreeg 6 weken de warmte van een couveuse voordat haar ouders haar mochten verwarmen en lief hebben. Op latere leeftijd hoorde ze dat couveusekinderen uit die tijd nog steeds behoefte aan die warmte hebben. Dat klopt. Al is het 30 graden,  dan slaapt  zij nog steeds met een thermodeken over haar  heen en ligt altijd op 1 kant en in de foetus houding.

Nu heeft zij nog een irritant stopwoordje of zinnetje en dat is: effe wachten. Soms wordt zij daar zelf irri van. Haar vader zei dan altijd: dat zei je ook niet toen je geboren werd, want toen was je 2 maanden te vroeg 🙂 Ook vertelde pa wel eens: je lag in de couveuse en trapte wild met jouw beentjes tegen het glas. Je wou overleven. Ja dat wou zij, en nog steeds moet zij vaak overleven en lukt haar dat. Zij was een knokkertje en is dat nog steeds.

imagesCAI7B2RA

Blijkbaar kreeg zij de vleugels van een engel mee bij haar geboorte. Vleugels die haar beschermden en haar verwarmden.

imagesCA0Q1S58

Ook kreeg het meisje een gids die zelf nog een kind was toen ze stierf. Die jonge gids hielp haar door haar startproblemen heen. Als volwassene maakte zij mee in een alternatieve therapie, dat ze werd geboren, en zag hoe zij uit trad als baby in de couveuse. Dat was heel bijzonder om mee te maken.

Wie dat meisje is? Hier op haar log heet ze Anas. Haar werkelijke naam, die haar ouders haar gaven is wel grappig bedacht 🙂 Haar eerste naam gaf haar moeder omdat ze fan van die actrice was, en haar 2e naam werd Pauline, genoemd naar haar oma waar ze geboren werd. Hoewel die oma Paula heette en ze er blijkbaar een moderne draai aan gaven 😉

groetjes Anas

Oja….Hans mag een paar uurtjes bij mij op bezoek met mijn verjaardag….JOEPIE ! 🙂

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

6 reacties op 29 april 1955.

 1. aeranaan zegt:

  Hai meis, van harte gefeliciteerd met je verjaardag en voor vandaag een superfijne, gezellige dag gewenst van ons allemaal.

  • Anas vertelt zegt:

   Dank je meis. Dank zij de kaartjes, telefoontjes, berichtjes hier, een mooie bos bloemen van de thuiszorg, de aanwezigheid van Hans, en de heerlijke bonbons die ik van hem kreeg ( hij kan geen bloemen of plant meenemen op de elektrische rolstoel ) het onverwachte zonnige weer, voelde ik me hartstikke jarig! 🙂 Het was een fijne dag. 🙂
   groetjes Anas.

 2. Marjon (Uitgelezen) zegt:

  Er is er een jarig hoera hoera, dat kun je wel zien dat is zij!
  Hieperdepiep… Hoera! En dat maal 58 natuurlijk.

  Een bijzonder verhaal!

  Lieve Anas Pauline, van harte gefeliciteerd en een feestelijke dag gewenst! Maar dat gaat wel lukken omdat Hans een paar uur naar huis komt.

  Liefs, Marjon

 3. Anas vertelt zegt:

  Is gelukt hoor met het aanvinken van de reactie.

  groetjes Anas

Reacties zijn gesloten.