Even bijpraten….

….nouja….even? ๐Ÿ˜‰

Hallo allemaal,

Laten we beginnen met een update van Hans en Anas:

Hans geneest voorspoedig. Woensdag was ik bij hem, en hij zei: morgen ben ik weg hier. Mij zakte de kin op de schoenen! Wat nou dan?, vroeg ik. Hans zei: morgen ga ik intern naar het Zonnehuis. WAT?….ik dacht dat je dat niet wou om financiele redenen. Hans zei: ik kan er voor niks blijven. Ik was zo mogelijk nog verbaasder. Hoe kan dat dan?, vroeg ik. Weet ik niet; heb ik niet gevraagd, maar blijkbaar zijn er mensen die in dat soort zaken weten hoe ze de weg moeten bewandelen. Nou gaaf zeg! Hij ligt liever daar dan in het ziekenhuis. Voor mij is het ook ideaal, want het Zonnehuis is praktisch mijn buurman. Met de scoot rij ik er binnen 5 minuten heen.

Anas heeft dagen achter de rug dat ze zich lamgeslagen voelde, en ik was als een leeuw die na een gevecht de wonden zat te likken. Ook heb ik gelukkig goed en veel geslapen. Vrijdag voelde ik me uitgerust en helemaal toppie ๐Ÿ™‚ Hopelijk is het leed nu geleden.

Het raadsel van de telefoon:

De mensen die de Anas kennen, weet dat ze niks heeft met mobiele telefoons of de huis telefoon. Al dagen lang werd ik precies om 24.00 uur gebeld ( dacht ik ). Helemaal tureluurs werd ik er van. Het belsignaal ging sneller dan normaal. Ook hoorde ik helemaal niks als ik de foon op nam. Als iemand belt en niks zegt, dan hoor je toch de verbinding wel. Ik hoorde niks. Deze week dacht ik: misschien ligt het aan de provider. Een storing of zo. Die avond ging ik er voor zitten. Leesbril en telefoon in de aanslag! Ja….daar gaat ie! Ik lees in de display: wekker. Wekker???? Hoezo wekker???? Ow….ook een telefoon werkt met een menu. Tja….als het een pjoeter was geweest no problem maar een menu van de foon???? Geen idee. Lopen zoeken en klooien om dat er uit te krijgen, maar het lukte niet. De andere ochtend vertelde ik het verhaal aan iemand van de thuiszorg. Zij keek in het menu en zei: ik heb een vinkje uitgezet. Ik denk dat ie nu niet meer zo laat belt. En dat klopte! Probleem of raadsel opgelost ๐Ÿ™‚ Ik weet ook hoe het is gebeurd. De ochtend nadat de tijd was verzet, kwam mijn naamgenootje. Die had de telefoon op de nieuwe tijd gezet. Blijkbaar heeft ze in het menu die wekker aangevinkt ๐Ÿ™‚ Ik heb haar nog niet weer gesproken, maar dat komt nog wel ๐Ÿ™‚

Vrijdag kwam het pakje:

Leuk maar er moest eerst gewerkt worden. Ik had na de Pasen nog geen boodschappen gedaan, en dat was hard nodig. Helaas heb ik geen kaboutertjes die dingen voor mij doen in huis of buiten, en soms moet de Anas ook eens aan zichzelf denken en zeker voor zichzelf zorgen! Ik had me nog niet gewassen en aangekleed. Dat maar eerst eens doen. Ik besloot na het wassen de shirts te passen. Helemaal goed en helemaal blij ๐Ÿ™‚ Vervolgens eerst koffie! Heeeeeeeeeeeeeeeeeeel belangrijk ๐Ÿ˜‰ Even pauze. Koffie en het zomerjack gepast. Het zat prima! Daarna de boodschappen doen. Ik kwam thuis met 2 knettervolle tassen en 2 kleine kratjes bier. Die scoot is echt een transportmiddel. Ik kreeg het bijna niet thuis. Achja….dat heb ik wel vaker dat ik teveel mee zeul, al zijn die dingen wel noodzakelijk. Ik ben gewoon te lui om 2x te rijden. Eigen schuld dikke bult ๐Ÿ˜‰ Thuisgekomen de boel opgeruimd en de broeken passen. Helaas….ze moeten terug. Toch 1 maat te groot besteld en dan floddert het om je lijf. Dus terug sturen. Doe ik maandag wel.

De eerste keer ๐Ÿ˜‰

Niet doordenken stelletje viespeuken! ๐Ÿ˜‰ Ooit zei iemand: voor alles is een eerste keer, en mijn vader zei altijd: een mens moet alles een keer meegemaakt hebben in z’n leven. Nou pa…voor sommige dingen pas ik graag. Mijn schoonzus was jarig geweest. Ik had de kaart vergeten, maar haar wel gebeld. Wij komen er nooit meer juist door de handicaps. Geen idee hoe we daar binnen moeten komen. Je zou dan buiten moeten gaan zitten. Voor Hans is het een groter probleem dan voor mij. Ik wou haar een bloemetje sturen. Helaas is de Fleurop hier weg op het winkelcentrum. Okee….het nieuwe tijdperk….google op bloemenshops. Ja….meer dan genoeg ๐Ÿ™‚ Ik vond er eentje die me wel wat leek. Natuurlijk moet je op de foto af gaan. Dus voor het eerst bloemen on-line besteld en laten bezorgen aan schoonzus. Ben benieuwd of het wel mooi was. Ze heeft wel gebeld vandaag, zag ik aan de nummerherkenning, maar ik was niet thuis. Ik zal het nog wel horen.

En tot slot:

Eigenlijk durf ik het nog niet goed te denken, laat staan hardop zeggen of het hier te schrijven. Zou het dan echt? Mogen we weer blij durven te zijn? Geen gedachtes van: er zal wel weer een schip met bagger aan komen. Komt er eindelijk rust en positieve dingen na 8 jaar? Het waren echt 8 jaar van een aaneenschakeling van ellende. Iedereen maaktย  wel eens shit mee, maar bij ons was dat lopende band werk Ik waag het er op….

De voorbereiding van de schuldsanering is eindelijk klaar. Mens wat hebben we rot telefoontjes en brieven gehad van incassoburo’s. Nu is het wachten op bericht van de rechtbank of het de ja of de nee door gaat. Alsof we nog niet genoeg hadden om de zorgen qua gezondheid kregen we dat er ook nog bij. Ik ben blij met de nieuwe rekening, waar geen automatische machtigingen mogen worden afgegeven. Het is veel werk om handmatig alles over te maken, maar nu behouden we het overzicht. Geen rot brieven of telefoontjes meer en het geeft eindelijk rust! Ik durf zelfs te hopen dat we kunnen gaan genieten van het mooie weer dat we allemaal dik tegoed hebben. Ik voel rust. Ik voel blijdschap. Ik geniet weer. En dat zonder gedachten aan het schip met bagger. Ik voel me een gelukkig mens en dat is jaren anders geweest.

Anas wenst jullie een fijn weekend en een goeie week toe! Het schijnt langzaam warmer te worden en minder wind en meerย zon. We zullen het zien, of ook niet ๐Ÿ˜‰

groetjes Anas

 

 

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Even bijpraten….

 1. aeranaan zegt:

  Pfew, een heel verhaal! Super dat Hans toch naar het Zonnehuis kan! Ik ben hartstikke blij voor jullie.
  Ik kreeg laatst bij Yves Rocher een nieuwe wekker en W liet hem per ongeluk afgaan, maar wist niet waar het uit knopje zat… En dan kikkergekwaak… 5 minuten lang…
  En helemaal geweldig het nieuws over de sanering. Het zal jullie heel veel adempauze geven en het is jullie meer dan van harte gegund.

 2. Anas vertelt zegt:

  Ik ben blij dat jij er ook blij van word. Hahaha….ik zie het voor me met die wekker ๐Ÿ™‚ Ik weet wel zeker dat het ons een adempauze geeft. Ik gun niemand geldzorgen toe, want het vreet aan je!

  groetjes Anas

 3. Marjon (Uitgelezen) zegt:

  Oh wat gun ik jullie die rust! Jullie zijn er zo aan toe!

  En dat Hans toch naar Het Zonnehuis kon (ik neem aan dat hij daar nu is) is ook RUST. Voor jullie allebei. Jij bent er zo en hij kan toch de zorg krijgen die hij nu nodig heeft!

  En ik moest lachen om je terugkerende telefoontje ’s nachts. Hihihi. Gelukkig is dat opgelost!

  Ik bestel tegenwoordig ook via Fleurop online bloemen. Werkt heel goed!

  Jammer dat die broeken niet passen (of juist te goed passen haha).

  Fijne dag!

  Liefs, Marjon.

  • Anas vertelt zegt:

   Ja we zijn heel hard aan rust toe. En ik ben ook erg blij voor hem dat hij nu de zorg krijgt die nodig is. Het was echt van de gekke met die telefoon ๐Ÿ™‚ Jammer dat ze terug moeten die broeken, maar ik blijk toch een maatje minder te hebben ๐Ÿ˜‰

   groetjes Anas, en goeie week verder!

Reacties zijn gesloten.