Nieuws over Hans.

Hallo allemaal,

Tja ik was er een tijd niet, maar mij komt de rook uit de oren, en als een mens net in het ziekenhuis ligt, heb je geen tijd voor de pjoeter. Eigenlijk nog niet, maar ik wil toch een kort verslag schrijven. Het begint in goede banen te lopen nu.

Wat is er nou aan de hand?

Hans heeft al jaren een bacterie in de blaas, die resistent is voor antibiotica. Het kreng is niet kapot te krijgen. Hij liep het op in een revalidatiecentrum na zijn beenamputatie. Onlangs had hij een blaasontsteking en kreeg 4 verschillende antibioticakuren van de huisarts. Het hielp niet. De huisarts wilde een 5e kuur voorschrijven, maar Hans weigerde en zei: ik heb u al vaker gezegd dat die bacterie niet weg te krijgen is. Dus geen antibiotica meer. Vervolgens kreeg hij die dagen erna een urosepsis, die zich die zaterdag uitte. Op z’n Nederlands gezegd een bloedvergiftiging. Dat onstond door een verwaarloosde blaasontsteking ( eigenlijk het stoppen met antibiotica  ). Daardoor kreeg hij een nierbekontsteking, en de bacterie raasde vervolgens door alle bloedbanen en kreeg hij die hoge koorts, en gingen zijn wonden op de stuit razendsnel achteruit.

Alles is nu onder controle. Hij kreeg 2 zakken bloed per dag, vocht en ja….antibiotica. Dit allemaal via het infuus. Nu heeft hij alleen nog antibiotica. Vorige week woensdag is hij geopereerd. Hij kreeg een stoma. Stom dat niemand daar aan gedacht had, want die wonden zitten vlak bij de anus en de ontlasting liep er telkens langs. Ook werd hij geopereerd door een plastisch chirurg aan de wonden aan de stuit. Daar zit necrose aan ( is dood weefsel ). Zondag keek de chirurg naar de wonden. Ze genezen goed. Deze week krijgt hij nog een operatie aan die wonden, omdat ze in gedeeltes die necrose moeten weghalen. Waarschijnlijk worden de wonden dan ook gesloten. Dat is nog even afwachten. Hij gaat goed vooruit, en we hopen dat het niet weer een half jaar gaat duren. Sorry dat ik zo lang niks van me liet horen, maar het was allemaal nogal hectisch hier. Ik hou jullie op de hoogte hoor!

groetjes Anas

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Nieuws over Hans.

  1. Ook hier nogmaals heeeeeeeel veel sterkte voor jou en voor Hans en ook beterschap voor Hans. En doe rustig aan 😉

    Liefs, Marjon.

  2. Anas vertelt zegt:

    Dank je meis en ik zal het aan Hans doorgeven. Ik doe zo rustig mogelijk en kom nu pas wat tot rust.

    groetjes Anas

Reacties zijn gesloten.