Gij zult….

geen kwaad met kwaad vergelden, staat er volgens mij in de bijbel.

Hoi allemaal,

Ik was even een tijdje druk met andere dingen, maar ik ben er weer hoor:-) Het gij zult….enz. sta ik achter. Het schiet niet op om al het geweld met geweld te beantwoorden.Liefde geneest.Haat verwoest. En noem alle dingen maar op die geweld veroorzaken. Ik ben geen mens van slaan of schoppen. Ja ik heb van die spirituele buien ;-)Ja maar soms zijn die ook ver te zoeken zeg ik eerlijk. Spirituele mensen zijn bijv. Nelson Mandela en de Dalai Lama.

En wat moeten we hier mee?:

Tieners of kinderen worden steeds gewelddadiger, en op steeds jongere leeftijd. Volgens mij is het zo in dit land dat je pas met 18 jaar in de gevangenis kunt komen. Dus als je volwassen bent. Of heb ik dat mis? Ik hoor van een meisje, die 20 euro geeft aan een jongen om haar vriendin te vermoorden. Het meisje van de 20 euro is 14 jaar. Het vriendinnetje is inderdaad vermoord voor 20 euro. Neem dit weekend….bij een amateur voetbal club wordt een grens rechter door een 15 en 16 jarige finaal in elkaar geschopt. Hij is aan zijn verwondingen overleden. En zo hoor je wel vaker wat in het journaal of je leest het in de krant.

En dan sluiten ze veel gevangenissen, omdat er meer in 1 cel moeten. Dat zet me aan het denken. Kijk….laten ze 1 of 2 gevangenissen open laten voor kinderen en/of tieners die een moord plegen, of poging tot doodslag, of ander zwaar delict. Geen gel*l van ze zijn te jong om in een gevangenis te stoppen. Ow?….ze zijn toch ook niet te jong om te moorden of poging tot doodslag te doen? Ja sorry hoor! Het moet net zo goed bestraft worden als bij een volwassene! En begeleiding hebben ze ook nodig. Wat bezielt die kinderen? Te kort aan aandacht? Tja….negatieve aandacht is ook aandacht. Dat er iets moet gebeuren is zeker. Het zijn geen incidentjes meer, maar het loopt de spuigaten uit!

groetjes Anas

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Gij zult….

 1. Marjon (Uitgelezen) zegt:

  Dat denk ik ook altijd: ze zijn jong genoeg om iemand te willen vermoorden, om iemand tot moes te schoppen. Waar slaat dat allemaal op? Ik begrijp helemaal niets meer van de mentaliteit van deze mensen. Nog niet eens voor de wet volwassen en dan al zó ziek en verknipt. Zoiets mag je de maatschappij niet in sturen; wij hebben recht beschermd te worden.

  Ik vind het doodeng. Dat mensen – al dan niet jong – zo zijn. Dat de mentaliteit zo beneden alle peil is. Dat hulpverleners, conducteurs en ook al grensrechters gewoon worden aangevallen. Wat is dat? ONBEGRIJPELIJK.

  Zucht.

  Ik hoop dat het tij ooit keert. Ik hoop dat zo.

  Liefs, Marjon.

  • Anas vertelt zegt:

   Ik vind de wereld keihard aan het worden. Ik denk toch dat het te maken heeft met te weinig aandacht. Niet dat ik dat goedkeur uiteraard. Ja wij hebben recht om beschermd te worden, en hun hebben recht om op het goeie pad gezet te worden. Wel een fikse straf, maar ook begeleiding. Ik zou zulke tieners wel eens willen vragen: waarom doe je dat nou? Laten we hopen dat het tij eens keert. Hier moet wel iets aan gedaan worden.

   groetjes Anas

   • Marjon (Uitgelezen) zegt:

    Ja, keihard. 😦 En waarom toch?

    Ik word daar verdrietig van.

    Liefs, Marjon.

 2. Anas vertelt zegt:

  Ik ook, en ik wou dat ik de gouden tip had 😦

  groetjes Anas

Reacties zijn gesloten.